full screen background image

Petru Jucan:”Nu trebuie să construim fără a ţine seama de traficul rutier şi nesocotind funcţiunile străzilor”

petrujucanTraficul rutier este îngreunat de construcţiile apărute în zona arterelor aglomerate. Acestea blochează de multe ori  accesul vehiculelor.
Aceasta este una dintre concluziile seminarului “Oraşele siguranţei rutiere” desfăşurat astăzi la Palatul Administrativ în organizarea Serviciului Rutier şi a mai multor firme din domeniu.
Şeful Poliţiei Rutiere, subcomisar Petru Jucan a declarat că vitezele medii în zonele cu trafic intens la orele de vîrf generează poluare şi consum exagerat de combustibil.
Cererea tot mai mare de spaţii de parcare care nu poate fi satisfăcută în totalitate, determină ocuparea unor suprafeţe considerabile a străzilor pentru parcarea autovehiculelor. Deşi problemele de trafic erau previzibile din decursul ultimilor ani au fost plasate anumite obiective în zone deja aglomerate , fără se ţine seama de funcţiunile străzilor. Practica a demonstrat că nu trebuie să construim fără a ţine seama de traficul rutier şi nesocotind funcţiunile străzilor”, a declarat Petru Jucan.
Subcomisarul Petru Jucan a mai adăugat că şoseaua de centură reprezintă o rezolvare parţială a acestor probleme.

comments

comments




Leave a Reply

avatar