full screen background image

Cei mai mari debitori la bugetul local sunt persoanele juridice

ionlunguPrimăria suceveană a început anul cu datorii de 30 de milioane de lei, dar are de încasat 52 de milioane de lei de la datornici.
Municipalitatea este datoare în primul rând societăţii Termica, la care este acţionar unic, cu 16 milioane reprezentând subvenţii la plata agentului termic.
Primarul Ion  Lungu a declarat astăzi că la bugetul local cei mai mari debitori rămân persoanele juridice, cu 30 de milioane de lei. Datoriile persoanelor fizice se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, iar cuantumul amenzilor neachitate este de 10 milioane de lei.
În ceea ce priveşte încasările din acest an, el a precizat că valoarea acestora este de 11 milioane de lei, în scădere cu 3 milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ion Lungu a lansat un apel către populaţie şi către agenţii economici să-şi plătească taxele: “Concluzia concluziilor: banii sigur că sunt mai puţini în 2013 decât în 2012, de aceea fac un apel la populaţie, fac un apel la agenţii economici să vină la Primăria municipiului Suceava să îşi plătească dările pentru că există acest risc să ne trezim cu majorări cu penalităţi, cu dobânzi, cu tot felul de speţe de la caz la caz,în care primăria nu are nici o bază legală să scutească, să intervină şi atunci se poate ajunge până la dublarea debitului”.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar