full screen background image

,,Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”, campanie de prevenire a delincvenţei juvenile

epureanu-campanieJPGIPJ Suceava a demarat campania,,Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”. Campania îşi propune informarea tinerilor cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de încălcarea legii.

Pentru susţinerea activităţilor de campanie a fost realizat un film educativ denumit ,,Cheia e la tine!”. Filmul cuprinde mărturiile unor tineri încarceraţi în penitenciarul pentru minori de la Craiova.

Filmul constituie baza unor discuţii libere şi interactive cu elevii claselor de liceu, grupul ţintă al campaniei fiind tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Campania a fost lansată pe raza întregului judeţ, începând de luni 14 ianuarie. Până acum s-au desfăşurat în unităţile de învăţământ 25 de activităţi de informare şi responsabilizare a tinerilor. În municipiul Suceava activităţile s-au desfăşurat la Liceul cu Program Sportiv, Liceul Petru Rareş, Colegiul Alimentar  şi Liceul Industrial nr. 1.

Pentru că absenteismul şcolar a fost identificat ca punct iniţial în dezvoltarea ulterioară a unor comportamente de tip delictual în rândul tinerilor, la nivelul întregului judeţ au fost organizate acţiuni de depistare a tinerilor care absentează în mod nemotivat de la cursuri şi frecventează barurile din apropierea unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii din structurile de ordine publică şi poliţiştii de proximitate din cadrul dar şi agenţii şi ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au desfăşurat acţiuni în barurile şi unităţile de alimentaţie publică din zona unităţilor de învăţământ.

La nivelul judeţului au fost identificati  180 de elevi care absentau de la cursuri. De asemenea s-au constatat 24 de cazuri de abandon şcolar.

Au fost efectuate controale în 233 baruri şi unităţi de alimentaţie de pe raza judeţului administratorii acestora fiind instruiţi cu privire la responsabilităţile pe care le au cu privire la vânzarea de alcool şi tutun către minori.

Au fost verificate 750 de unităţi de învăţământ preuniversitar, constatându-se faptul că doar 176 dintre acestea sunt dotate cu sisteme de supraveghere şi 118 sunt deservite de pază proprie sau asigurată prin firme de specialitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar