full screen background image

Proces: Avocaţii Ministerului Educaţiei nu au prezentat nici de această dată actele care au stat la baza clasificării Universităţii Ştefan cel Mare în ultima categorie naţională, centrată numai pe educaţie

UsvContinuă războiul între Universitatea Ştefan cel Mare şi Ministerului Educaţiei – termenul de astăzi al procesului nu a adus nimic nou.
Cea de-a 3 –a înfăţişare în acest proces în care Universitatea cere daune de peste 4 milioane de lei a fost finalizată doar cu stabilirea unui nou termen, în data de 20 februarie. Motivul este că avocaţii ministerului nu au prezentat nici de această dată actele care au stat la baza clasificării universităţii în ultima categorie naţională, centrată numai pe educaţie.
Cauza a fost amânată până acum de 2 ori, deoarece Ministerul nu a putut prezenta actele care au stat la baza clasificării universităţii în ultima categorie naţională, centrată numai pe educaţie.
Rectorul Valentin Popa declară că Ministerul a fost atenţionat în instanţă că dacă nu prezintă documentele cerute nici astazi riscă să primească amendă.
El reaminteşte că, imediat după clasificare, Universitatea a cerut în instanţă suspendarea ordinului, însă pentru că acest ordin deja îşi produsese efectul, a renunţat la proces.
În opinia rectorului, clasificarea USV ca instituţie de învăţămînt superior de categoria a 3 -a a dus la pierderea a aproape 20 % din bugetul pe care ar fi trebuit să-l primească.

comments

comments




Leave a Reply

avatar