full screen background image

Salariile bugetarilor revin de astăzi la nivelul din vara anului 2010, când au fost reduse cu 25%

 

bani-lei

Salariile bugetarilor vor reveni, începând de joi, la nivelul din vara anului 2010, când Guverul Boc a decis reducerea acestora cu 25%. Asta după ce ultima majorare, de 7,4%, decisă în decembrie, va apărea pe ștatele de plată.

Anul 2012 a adus două majorări salariale în sectorul public, scrie rtv.net. Prima, de 8%, a avut loc în iunie, iar a doua în decembrie, de 7,4%. Astfel bugetarii îşi vor primii salariile la nivelul din 2010 în cursul acestei luni. Majorările salariale au reprezentat un efort bugetar de 1,525 miliarde de lei, sumă care reprezintă 0,3% din buget.

Dar prima majorare salarială în sectorul bugetar de după adoptarea măsurilor de austeritate a fost decisă în decembrie 2010 de către guvernul Boc, astfel încât în ianuarie 2011 bugetarii au primit salarii cu 15% mai mari.

Cele trei majorări succesive au făcut ca bugetarii să revină la cuantumul salariilor din mai 2010, când necesitatea reducerii cheltuielilor statului a făcut ca Executivul să dispună tăierea a 25% a angajaţilor din administraţie, educaţie şi sănătate.(dcnews.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar