full screen background image

Din cauza alegerilor şi a referendumului reprezentanţii primăriilor, responsabili cu situaţiile de urgenţă, nu s-au prezentat la cursurile ISU

palatul_adminNu toţi primarii au tratat cu seriozitate anul trecut problemele legate de siguranţa localităţilor pe care le conduc.
Prefectul Florin Sinescu a anunţat astăzi la şedinţa de bilanţ a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă că 44 de Primării nu au transmis la nivel judeţean planul de asigurări cu resurse financiare, umane şi materiale, iar 28 de reprezentanţi nu s-au prezentat la cursurile organizate de Inspectorat.
El s-a ferit să nominalizeze primarii, dar a găsit explicaţii – treburile administrative presante şi campaniile electorale care s-au aglomerat anul trecut:  “N-au fost prezenţi la cursurile ISU. Nu a fost o delăsare. În rimul rând vorbim de faptul că a fost un an greu. Au fost alegerile locale. Ei au fost programaţi şi reprogramaţi ulterior şi a apărut şi cel de-al doilea eveniment, respectiv referendumul, după care din nou au fost alegerile parlamentare şi practic a fost îngreunată participarea datorită activităţilor administrative la care au participat primarii şi viceprimarii. Să spunem ca putem găsi o scuză pentru anul 2012 pentru că au fost foarte mlte activităţi la care ei au participat şi au necesitat prezenţa lor la nivelul localităţilor.

Prefectul Florin Sinescu  a mai adăugat că toţi reprezentanţii primăriilor responsabili cu situaţiile de urgenţă trebuie participe obligatoriu la cursurile organizate de ISU.

comments

comments




Leave a Reply

avatar