full screen background image

Topul celor mai bine plătite cântăreţe în 2012

 

Britney

Artista cel mai bine plătită  din industria muzicală în 2012, potrivit listei anuale realizate de revista Forbes a avut venituri de 58 de milioane de dolari.

 
După o pauză în carieră de trei ani,  în care Britney Spears a avut o viaţă personală extrem de tumultoasă,  căntăreţa a revenit spectaculos în martie 2011, atunci când şi-a lansat cel de-al şaptelea album de studio, intitulat “Femme Fatale”.
Albumul a fost urmat de un turneu mondial de promovare, iar artista a devenit apoi membru în juriul emisiunii-concurs “US X Factor”.
Toate aceste reuşite profesionale i-au adus cântăreţei primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite femei din industria muzicală în 2012, cu venituri de 58 de milioane de dolari.
Pe locul al doilea în acest top se află cântăreaţa americană de muzică country-pop Taylor Swift, cu venituri de 57 de milioane de dolari.
Locul al treilea este ocupat de Rihanna, cu venituri de 53 de milioane de dolari.
Pe locurile următoare se află cântăreţele americane Lady Gaga, cu 52 de milioane de dolari – care a ocupat primul loc în topul din 2011, cu venituri de 90 de milioane de dolari -, şi Katy Perry, cu 45 de milioane de dolari.
Topul 10 al celor mai bine plătite femei din industria muzicală este completat în ordine de Beyonce (40 milioane de dolari), Adele (35 milioane de dolari), Sade (33 milioane de dolari), Madonna (30 milioane de dolari) şi Shakira (20 milioane de dolari).

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar