full screen background image

Bulevardele principale rămân o prioritate în ceea ce priveşte deszăpezirea, dar munţii de omăt nu vor fi îndepărtaţi prea curând de pe străzi, din lipsă de fonduri

Primarul Ion Lungu a spus că în această dimineaţă a avut loc un comandament de iarnă la care au participat reprezentanţii Rosal, TPL şi ai administraţiei locale.
Astfel, pentru deszăpezire se acţionează în principal pe bulevardele importante din municipiu.
traficiarnaPrimarul Ion Lungu a spus că pe străzile din cartiere se va interveni doar după ce se va opri valul de ninsoare. Tot atunci se va interveni şi în zona unităţilor de învăţământ, instituţiilor publice şi în staţiile de autobuz.

Facem eforturi foarte mari să asigurăm o circulaţie cât de cât normală în municipiul Suceava, mi-aş permite să spun că pe bulevardele principale se circulă destul de bine, dar probleme sunt pe străzile din cartiere . Atât timp cât ninge nu putem avea o eficienţă la curăţarea zăpezii în interiorul cartierelor şi vreau să vă spun că aşteptăm să treacă şi acest val de ninsoare.  Vremea se va răci, dar nu va mai ninge la sfârşitul săptămânii . Ne dorim ca la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare să facem cu cei de la Rosal şi cu preprezentanţii asociaţiilor de proprietari ,cât de cât accesibilă circulaţia în cartiere . Fac un apel către cetăţeni, şi vă spun cu toată sinceritatea că  nu prea am văzut mulţi cetăţeni cu lopata în mână, nici măcar acolo unde şi-au parcat maşina, sunt nămeţi de 2 metri şi oamenii nu vor să pună mâna pe lopată“, a declarat Ion Lungu în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

De asemenea, primarul îndeamnă cetăţenii să dea o mână de ajutor autorităţilor în ceea ce priveşte deszăpezirea şi să achite restanţele către Rosal. În momentul de faţă sucevenii au o datorie de 20 de miliarde către Rosal.
Potrivit edilului şef, deocamdată nu se pune problema transportării zăpezii din municipiu. Costurile acestei operaţiuni sunt foarte mari, iar Primăria nu dispune de suficiente fonduri. Mai mult, prognozele meteo anunţă în continuare cantităţi mari de precipitaţii. În luna februarie transportul zăpezii a costat administraţia locală peste 5 milioane de lei.
Toate autobuzele şi microbuzele TPL sunt pe traseu, dar traficul este îngreunat din cauza viscolului, de aceea timpii de aşteptare în staţii cresc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar