full screen background image

Oficialităţile locale şi judeţene nu au încredere în viitoarea societate de termoficare construită de Adrem Invest

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a declarat astăzi în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social cu sindicaliştii societăţii de termoficare că una dinte problemele cu noua centrală de cogenerare se referă la pocurarea biomasei pentru alimentarea celor peste 22 de mii de apartamente din municipiul Suceava.

De asemenea viceprimarul Doroftei, a mai declarat că în momentul de faţă nimic nu îi garantează că preţul gigacaloriei va rămâne la nivelul stabilit în contracutul cu cei de la ADREM INVEST.

“Este o societate comercială, care într-adevăr a reuşit să capaciteze o sursă de finanţare pentru investiţii, investiţii care are un cost mai mare decât era estimat iniţial, care s-a apucat de demolat acolo pe acel teren, are un contract, dar chiar dacă s-a angajat printr-un act adiţional că va preţul pe gigacalorie la 116 lei fără TVA, oricând poate să revină asupra preţului. Eu nu am nici un fel de certitudine pentru că e normal în orice ţară liberă, nimeni nu-i poate impune acest lucru, chiar dacă s-a angajat în scris că o va face, vor găsi destule motive să crească preţul. Trebuie să ne aplecăm cu mare atenţie asupra sursei de biomasă, întrucât dacă asigurarea cu materii prime pentru acea centrală cu biomasă nu se poate face, atunci cu gaz metan ştim cu toţii că este mult prea scump. I-am întrebat aveţi sursă de biomasă, este secret, noi ne-am făcut angajamentele, eu mi-am exprimat îndoiala încă de atunci”, consideră Doroftei.

Şi prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, s-a aratăt îngrijorat în ceea ce priveşte această nouă centrală şi că ea va fi gata până în primăvara anului viitor şi mai mult dacă o să poată asigura căldura şi apa caldă pentru iarna viitoare. Florin Sinescu a mai spus că o soluţie viabilă pentru locuitorii Sucevei, în acest sens ar fi funcţionarea Termica şi în iarna viitoare.

“În ceea ce priveşte acestă societate Adrem este clar că există suspiciuni din partea mea şi din partea autorităţilor şi de capacitatea de a furniza energie termică . Singura soluţie ar fi ca Termica să funcţioneze în continuare”, a subliniat Sinescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar