full screen background image

Şoseaua de centură a municipiului Suceava va fi finalizată anul viitor

Aceasta este promisiunea premierului Victor Ponta. Prezent în municipiul reşedinţă, el a declarat că plăţile efectuate în ultimele luni au ajuns la valoarea de 77 de milioane de lei, o sumă asemănătoare urmînd să fie prinsă în bugetul anului următor.

Ponta a precizat că firma bucureşteană cu acţionari austrieci care trebuie să finalizeze investiţia şi-a luat angajamentul să ducă la bun sfîrşit întreaga investiţie, chiar dacă lucrările sunt în întîrziere.

“În bugetul pentru şoseaua de centură erau prevăzute 54 de milioane de lei, până acum s-au efectuat plăţi de 77 de milioane de lei. CNADNR a rectificat în plus pentru lucrările efectuate şi de asemenea a depus la Ministerul de Finaţe pentru anul următor. Mai sunt necesari 68-70 de milioane pentru finalizarea lucrării. Da, se finalizează investiţia anul viitor, constructorul a fost şi a discutat cu directorul CNADNR pentru a pune în bugetul de anul viitor restul sumei”, a declarat Ponta la Suceava.

Lucrările la ruta ocolitoare a Sucevei – în lungime totală de 13 kilometri – sunt realizate în procent de trei sferturi. Valoarea iniţială a investiţiei a fost de 220 de milioane de lei, însă ea ajuns să crească pe parcurs la 370 de milioane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar