full screen background image

Tipărirea buletinelor de vot destinate sucevenilor pentru alegerile parlamentare pun la treabă poliţişti şi jandarmi din 2 judeţe

Asta deoarece tipărirea se face, în această săptămînă, de firme din Bacău şi Piatra Neamţ care au cîştigat licitaţia de atribuire.
Prefectul Florin Sinescu cere în continuare primarilor corectitudine în amplasarea afişierelor şi benerelor electorale, pentru a nu fi nevoit să aplice sancţiuni:Am comunicat primarilor o adresă legată de modul în care au dreptul să autorizeze montarea bannerelor. Este vorba despre legea care prevede foarte clar că trebuie un certificat de urbanism, este o documentaţie ce trebuie solicitată. Bineînţeles este necesar acordul proprietarului stâlpului.Inspectoratele de Poliţie, de Jandarmi şi Poliţia Locală sunt obligate să asigure paza acestor panouri.”
Prefectul Florin Sinescu a mai adăugat că numărul secţiilor de votare a rămas acelaşi ca la referendumul din vară, adică 538.
Preşedinţii secţiilor de votare vor fi plătiţi cu 360 de lei net, iar membrii birourilor de circumscripţie cu 260 de lei.
La alegerile pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor sunt aşteptaţi la urne aproape 576 de mii de suceveni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar