full screen background image

Pregătirile pentru alegerile parlamentare au intrat în faza tipăririi buletinelor de vot

Acţiunea este asigurată, pînă la sfîrşitul lunii, de 2 firme din Bacău şi Piatra Neamţ, care au realizat şi machetarea buletinelor. În altă ordine de idei, prefectul Florin Sinescu declară că pînă sîmbătă, preşedintele Tribunalului Suceava va desemna, prin tragere la sorţi, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.

“Pentru tipărirea buletinelor de vot avem perioada 19-29 noiembrie, asfel ca pe data de 30 noiembrie să le avem aduse în Suceava şi sub pază militară, acestea să fie distribuite preşedinţilor secţiilor de votare cu două zile înainte de votare. În ceea ce priveşte locaţia de unde se va face distribuiţia, cel mai probabil va fi de la sediul prefecturii”, a declarat Sinescu.

În judeţul Suceava, numărul secţiilor de votare a rămas acelaşi ca la referendumul din vară – 538. Paza lor va fi asigurată de peste 1.500 de poliţişti şi jandarmi şi de 30 de funcţionari cu statut special de la serviciile de paşapoarte şi înmatriculări. La alegerile pentru alegerea senatorilor şi deputaţilor sunt aşteptaţi la urne aproape 576 de mii de suceveni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar