full screen background image

Consiliul Judeţean a alocat astăzi unităţilor administrative din judeţ peste 100 de milarde de lei vechi pentru plata arieratelor.

Preşedintele Consiliului Cătălin Nechifor a declarat că prioritatea zero în acest moment pentru consiliu este asigurarea resurselor financiare pentru toate primăriile din judeţ şi că tratează cu respect şi în mod egal toate localităţile.Cătălin Nechifor:“Astăzi la nivel de judeţ am împărţit peste 140 de miliarde de lei vechi unităţilor administrative judeţene şi care au facturi pe care nu le-au încasat, au arierate în cuantum foarte mare aşa cum am spus şi în plenul consiliului , creşterea a fost destul de mare de la o lună la alta, din septembrie la octimbrie au crescut valoarea acestor arierate de la 400 de miliarde la 470 de miliarde. Pentru Suceava am alocat 660 de mii de lei , pentru Câmpulung aproximativ 1 miliard, Rădăuţi 220 de mii de lei, Gura Humorului 4 miliarde şi jumătate, Siret 3 miliarde 600 de mii de lei. Solca primişte 2284 de lei .Suma totală pe care o plătim în judeţul Suceava se ridică la peste 100 de miliarde de lei vechi. Această injecţie de fonduri va ajuta unităţile administrative să treacă mai uşor peste această perioadă.”
Prin plăţile de astăzi se asigură 27% din nevoile financiare edilitare la drumuri, retele de apa si canalizare.
La Vatra Dornei guvernul a alocat 15 miliarde, iar CJ 21 de miliarde doar pe achitarea de furnizori locali a arieratelor fără aceşti bani exista riscul de blocare a conturilor.
De asemenea Cătălin Nechifor a mai spus că au ieşit acum la suprafaţă facturi vechi de 3- 4 ani, când s-au făcut lucrari la inundatii în regim de urgenţă si care au fost tratate cu dezinteres.

comments

comments




Leave a Reply

avatar