full screen background image

Şedinţă extraordinară la CL Suceava pentru aprobarea caietului de sarcini pentru licitaţia de salubrizare şi deszăpezire a municipiului

Refacerea caietului de sarcini al licitaţiei de salubrizare şi deszăpezire a fost aprobată în numai un sfert de oră de către consilierii locali suceveni, în sedintă extraordinară.

Demersul a fost determinat de impunerile Autorităţii pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, care se refereau la nominalizarea matricei de repartiţie a riscurilor ce vizează proiectarea, operarea, recepţia, finanţarea şi profitabilitatea investiţiilor.

Alte condiţii considerate restrictive au fost impunerea unei vechimi maşinilor de salubrizare, precum şi nivelul redevenţei solicitată de Primărie. Caietul de sarcini, care cuprinde nu mai puţin de 62 de pagini, a fost votat de 17 dintre cei 23 de consilieri prezenţi.

Unul dintre iniţiatorii proiectului, primarul Ion Lungu, a precizat că, pînă la stabilirea unui cîstigător la licitaţie, salubrizarea şi deszăpezirea vor continuă să fie asigurate de firmă Rosal.

“Contractul cu firma Rosal mai este valabil până la data 1 decembrie. De aceea îmi voi permite ca în şedinţa ordinară a lunii decembrie să vin cu un proiect de hotărâre de prelungire a contractului cu Rosal până se va delibera acesată licitaţie, să avem asigurată pentru această iarnă intervenţia la zăpadă şi la îngheţ, să dăm posibilitatea celor de la Rosal să-şi facă stocurile de material antiderapant pentru această iarnă”, a subliniat Lungu în cadrul şedinţei extraordinare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar