full screen background image

Expoziție pentru sprijinirea artiștilor ucraineni

ArtEast Gallery împreună cu Casa Auto organizează o expoziție temporară cu scopul de a crea un fond de susținere a artiștilor refugiați ucraineni. Acesta va avea loc în showroom-ul Land Rover Iași. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul 08:00-18:00, și sâmbăta, în intervalul  09:00-15:00.

Ioana Olăhuț, expoziție personală la Iași

Proiectul expozițional, realizat în parteneriat cu Casa Auto și dedicat sprijinirii artiștilor din Ucraina, propune pictura unei artiste extraordinare, Ioana Olăhuț, reprezentantă de seamă a celebrei Școli de la Cluj. Ioana Olăhuț este cea dintâi reprezentantă a acestei școli venită cu o expoziție personală la Iași. Mai exact, este vorba de  Scene de vânătoare, desfășurată la ArtEast Gallery în lunile februarie-martie. Majoritatea lucrărilor din această expoziție sunt cuprinse în proiectul realizat alături de Casa Auto.

Lucrări din prima expoziție a galeriei

De asemenea, ArtEast Gallery oferă două serii limitate de lucrări din prima expoziție a galeriei, intitulată The L.I.G.H.T. Aceasta este realizată de extrem de talentatele artiste din Iași – Marinela Ciobanu și Rodica Crîșmaru. Seria limitată a fiecăreia dintre artiste numără câte 20 de cromolitografii, create sub coordonarea directă a artistelor și numerotate, datate și semnate de cele două autoare.

Expoziție- The L.I.G.H.T

Expoziție- The L.I.G.H.T

„Se știe că în vremuri de criză, muzele tac. Fugind din calea războiului, artiștii din țara vecină au nevoie imediată de solidaritatea noastră, a managerilor culturali și a iubitorilor de frumos, pentru a se simți în siguranță și a-și continua munca. Talentul și creativitatea acestora nu trebuie să se risipească sub povara acestei situații teribile. Un fond de ajutor pentru artiștii ucraineni ar fi o gură de aer proaspăt pentru aceștia, lipsiți la acest moment de cele mai elementare lucruri de care are nevoie un artist: întâi liniște și apoi pânze, cartoane, vopseluri fel de fel. Credem că acestea le putem oferi noi, cei care ne bucurăm acum de vremuri de pace, pentru ca muzele să nu tacă”, a declarat Dana Lungu, galeria ArtEast.

„Ne dorim o colaborare care să aducă împreună pasiunea pentru frumos și performanță și de a oferi șansa unor comunități elitiste de a regăsi valoarea și calitatea deopotrivă în artă și în ingineria adusă la rang de artă”, a declarat și Cristina Vararu, Director de Vânzări la Casa Auto Iași.

Expozițiile ArtEast Gallery

ArtEast Gallery a desfășurat deja trei expoziții de la începutul anului, alte șase fiind programate pentru anul în curs. Galeria mizează pe arta contemporană, „arta vie”, care garantează autenticitatea și noutatea, dar care totodată înseamnă o investiție certă pentru viitor. Piața de artă din România este, în ultimii ani, într-o extraordinară expansiune, iar contribuția artiștilor contemporani la această creștere permanentă s-a dovedit esențială.

Vă recomandăm să citiți și:

Iași. Expoziție cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Expoziție umanitară organizată de pictorul Ioan Bodnar, la Galeria de Artă Rădăuți

comments

comments