full screen background image

Cel mai mare concurs de Mountain Bike din Bucovina – Maratonul MTB Dragomirna, un nou succes pentru sportivi şi pentru public!

Monti Cond Serv a organizat, sâmbătă, 10 iunie, cea de-a VI-a ediție a Maratonului MTB Dragomirna powered by ASSIST, cel mai mare concurs de Mountain Bike din Bucovina.

În organizarea acestui concurs cu tradiție, Monti Cond Serv a colaborat cu ASSIST Software, în calitate de sponsor principal al evenimentului.

Au fost trasee cu noi provocări, pregătite pentru toate categoriile de vârstă sau antrenament, ideal pentru competiţie sau pentru orice persoană ce doreşte o aventură nouă pe doua roţi.

De aceea, au fost pregătite 4 trasee.

Traseul Lung a avut aproximativ 50 km și a străbătut drumurile forestiere din preajma Mănăstirii Dragomirna, încercând să solicite cicliștii care au o pregătire mai bună în arta pedalatului.

Traseul Scurt s-a adresat celor care au o mai bună pregătire în tainele pedalatului, traseul de aproximativ 35 km străbătând drumurile forestiere de prin pădurile din preajma Mănăstirii Dragomirna.

Traseul Kids, special creat pentru cei mici, cu o lungime de aproximativ 4 km, a avut o dificultate mică.

Traseul Family a avut o lungime de aproximativ 14 km, pe drumuri forestiere, pietruite sau doar pământ, cu trafic inexistent.

Startul și sosirea au avut loc în parcarea Camping, lângă Mănăstirea Dragomirna din comuna Mitocul Dragomirnei, județul Suceava.

Pentru al treilea an consecutiv, Radio VIVA FM a transmis LIVE desfăşurarea evenimentului ciclist, fiind alături de Monticond Suceava, pentru a susține ciclismul, modul de viață sănătos și distracția în natură, alături de prieteni și de familie.

Startul s-a dat puțin după ora 10.00, în momentul în care traseele au fost eliberate și asigurate.

Viceprimarul comunei Mitocul Dragomirnei, Radu Reziuc, s-a asigurat de faptul că bicicliștii sunt primiți tradițional, de fete în costume populare, care au oferit colaci cu sare.

Cătălina Roșu, marketing specialist la ASSIST Software a declarat că se bucură foarte mult pentru faptul că au putut susține o astfel de inițiativă.

De altfel, ASSIST Software a dezvoltat, special pentru MTB Dragomirna, o aplicație ce putea urmări în timp real poziția bicicliștilor, astfel încât cei rămași la linia de start să aibă, în fiecare moment, un clasament real al celor de pe traseu care își instalaseră aplicația pe telefonul mobil.

După o oră și 22 de minute, Alina Andronic şi Călin Bârleanu au putut să-l “ia la întrebări” pe primul ciclist ajuns la linia de finish pentru tura scurtă, urmând ca, aproximativ 10 minute mai târziu, să se decidă și câștigătorul locului I pentru tura lungă.

Momentele spectaculoase în care concurenții au ajuns la linia de finish au fost aclamate de susținători.

În ceea ce privește căzăturile ușoare, atât pe traseu cât și de după linia de sosire, ele nu au făcut decât să îi ambiționeze și încurajeze și mai mult pe participanți.

Vreme superbă, atmosferă entuziastă, totul perfect pentru reunirea marii “famiilii” a cicliştilor suceveni!

Dintre participanţii la Traseul Lung, la categoria de vârstă 19-29 ani, cei mai buni au fost Roman Ionuţ Alexandru, Duca Bogdan şi Calancea Andrei Ciprian.

La categoria de vârstă 30-39 ani, cei mai buni au fost Tofan Andrei, Vrăbiuţă Cristian şi Claudiu Bogusch, iar 40-49 ani, Gălăţanu Adrian, Zbranca Laurenţiu şi Catargiu Valeriu.

La categoria feminin open, cea mai bună s-a dovedit a fi Niţu Liliana-Mariana.

Şi la Traseul Scurt, întrecerile au fost deosebite de animate.

La categoria 15-18 ani, a cîştigat Pintea Vlad Valentin, la 19-29 ani – Cîrdeiu Sebastian, la 30-39 ani – Onica Ştefan, la 40-49 ani – Ilie Cosmin Gabriel, la 50+, Moisiuc Gheorghe, iar la feminin open – Bejan Mihaela.

Nu în ultimul rând, Traseul Family a avut drept câştigătoare echipa formată din Maidaniuc Tudor şi Spatariu Bogdan.

comments

comments