full screen background image

Gheorghe Ștefan, trimis în judecată într-un nou dosar

Gheorghe Ștefan, fost primar al municipiului Piatra Neamț, a fost trimis în judecată, vineri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență, într-un nou dosar privind fraudarea Poștei Române, prejudiciul în acest caz fiind de peste 2 milioane de lei.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Ştefan că, în perioada iulie-august 2009, i-a propus omului de afaceri Marian Constantinof, trimis în judecată pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, ca, în schimbul unor sume de bani, să îşi folosească influenţa pe lângă reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română astfel încât sucursala “Fabrica de Timbre” a companiei să le atribuie unor societăţi comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

“Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ştefan urmau să provină tocmai din încasările obţinute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ştefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate”, susţin anchetatorii.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar