full screen background image

Amenzi de 30.000 de lei, după o acţiune a Poliţiei Rutiere

politist rutier     Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii din municipiile Suceava, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Rădăuţi, au organizat, marţi, 8 aprilie, o acţiune  pe linia combaterii nerespectării dispoziţiilor legale, de către conducătorii de vehicule, privind neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, precum şi pe linia nerespectării de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurilor publice.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.823 de lei.

Dintre acestea, 60 de sancţiuni au fost aplicate pietonilor, pentru traversare neregulamentară.

De asemenea, în cadrul acţiunilor au fost constatate 2 infracţiuni, au fost reţinute 18 de permise de conducere (dintre care 11 pentru neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni) şi au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Costel H., de 20 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi cu numere false.
I s-a întocmit dosar penal, pentru art. 334 al. 1 şi al. 2 din C.P.

A fost depistată Daniela B., de 45 de ani, din Suceava, care conducea autoturismul, pe str. N. Bălcescu, din localitate, şi care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi in traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.
S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi la reţinerea permisului de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Elena G, de 27 de ani, din Suceava, a fost observată, în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în localitatea Păltinoasa, efectuând depăşirea neregulamentară a unei coloane de autovehicule, în zona indicatorului „depăşirea interzisă”, încălcând marcajul longitudinal continuu, pe trecerea pentru pietoni.
S-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi la reţinerea permisului de conducere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar