full screen background image

Consilierii locali au votat astăzi pentru măturatul stradal manual şi pentru dotarea utilajelor cu GPS

Consiliul Local a aprobat într-un final caietul de sarcini pentru serviciul public de salubrizare.

Modificările aduse de social liberali la caiet se referă la creşterea punctajului pentru măturatul stradal manual şi pentru combaterea manuală a poleiului, care au fost preferate de consilieri în detrimentul activităţilor mecanizate.

Utilajele de curăţenie şi deszăpezire vor rămâne pe teritoriul municipiului pe perioada contractului de 8 ani. Noile decizii aproate de Consilieri prevăd ca vechimea utilajelor să nu fie mai mare de 10 ani, iar jumătate din acestea să fie în stare perfectă.

Cel mai inedit element adoptat de Consiliu este dotarea utilajelor cu instalaţii GPS. Pe lîngă păstrarea contractului la 8 ani de zile, se menţine şi redevenţa anuală de 20.000 lei ce va fi plătită municipalităţii.

Liderul grupului USL, Ovidiu Donţu, a subliniat că vechea documentaţie a caietului de sarcini a fost falsă în unele cazuri. Acesta a făcut referire la numărul de salariaţi impuşi pentru licitaţie şi de costurile umflate a prestărilor de servicii. El consideră că dacă se fac verificări, unele chestiu pot duce la situaţii juridice neplăcute.

Consilierii democrat liberali au hotărît să voteze toate amendamentele impuse de majoritatea USL, pentru a pune capăt acestui subiect tergiversat.

comments

comments