full screen background image

Situația premierului, dicutată luni în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor

ponta     Victor Ponta nu demisionează din funcţia de şef al Guvernului, însă va avea luni o zi plină.

Şeful executivului va merge în Parlament pentru a-şi studia dosarul, informează B1 TV.

Asta în timp ce Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor se va întruni pentru a stabili calendarul privind întocmirea raportului în cazul lui Ponta. DNA a cerut aviz parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise de Victor Ponta în calitate de şef al Guvernului.

Şi social-democraţii se reunesc luni pe acest subiect în cadrul Comitetului executiv. Asta după ce duminică, premierul a anunțat că nu demisionează din fruntea Guvernului. Ponta a declarat că nu vrea să se lupte cu Justiţia, dar va contesta ordonanţa procurorului şi îşi va pleda nevinovăţia.

Situaţia premierului va fi luată în discuţie şi în cadrul consultărilor convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele politice. Deși, preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultari privind Strategia Națională de Apărare, șeful statului a declarat că la aceste discuții se va aborda și subiectul Victor Ponta.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că se ia în calcul şi varianta boicotării consultărilor. Asta în contextul în care liberalii au anunţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute că nu îl mai recunosc pe Victor Ponta drept premier.

comments

comments