full screen background image

Peste 100 de suceveni, îmbolnăviţii de infecţii căpătate în spitale

dsp 1405     În primele 4 luni ale anului, 101 suceveni s-au îmbolnăvit de infecții nosocomiale (infecţii căpătate în spitale).

Anul trecut, au fost înregistrate 167 de astfel de cazuri.

Afecțiunile nosocomiale reprezintă, totuși, numai 0,3 % din totalul pacienților externați, după cum a declarat Cătălina Zorescu, djunctul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Ea a precizat că majoritatea afecțiunilor adunate din spitale sunt de natură digestivă.

Zorescu: “40 % din cele 101 infecții au fost declanșate de microbul Clostridium difficile. Este o infecție care apare în special la persoanele în vârstă, care primesc tratamente cu antibiotice foarte puternice. Nu se datorează, decât în mică măsură, îngrijirilor din spital, această infecție fiind provocată de microbul care face parte din flora normală a intestinului, floră care este puternic perturbată dacă pacientul ia antibiotice puternice.”

Cătălina Zorescu a mai adăugat că majoritatea afecțiunilor nosocomiale s-au semnalat la Spitalul Județean și la cele din municipiile Fălticeni și Rădăuți.

Zorescu: “Majoritatea la Spitalul Județean, apoi la spitalul Rădăuți, la spitalul Fălticeni, dar vă rog frumos, nu dați o conotație negativă, pe urmă îi descurajăm pe medici și chiar nu ne mai declară nimic! Ori, interesul nostru este să fie declarate aceste infecții, pentru a se putea lua măsuri din timp. Degeaba ascundem situațiile grave sub preș, că abia atunci este pericol!”

comments

comments