full screen background image

Primăria Suceava continuă să plătească datoriile “Termica”

Termica     Primăria suceveană va continua să acopere găurile financiare de la “Termica”.

Municipalitatea va plăti 10 milioane de lei pentru stingerea unor datorii din anul 2013 către EON GAZ și ACET, acceptul urmând să fie dat în ședința consilierilor locali de mâine.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că se poate vorbi de “un adevărat blestem”, în condițiile în care preluarea “Termica” de către administrația locală “a fost o eroare de sistem”.

El a adăugat că banii achitați acum provin din fondul local de rezervă.

Lungu: “Indiferent cât am vrea să căutăm, acolo, ţapi ispăşitori şi vinovaţi, este o problemă de sistem şi de asta s-a ajuns în această situaţie. Termica merge pe drumul ei, dar noi rămânem în urmă, buni de plată, cu încă 100 de miliarde de lei vechi, pentru ceea ce s-a consumat în anii din urmă, când Primăria municipiului Suceava a gajat pentru Termica. Acolo, costurile nu se vor închide în veci. Putem să o luăm înapoi, de la Adam şi Eva, dar a fost o societate ineficientă, pusă în braţele Primăriei. Din păcate, am avut gura pocită, în anul 2002, când am spus că Termica va fi o piatră de moară legată de gâtul Consilului Local.”

comments

comments