full screen background image

Tiberiu Maerean rămâne în funcţie la Primăria Rădăuţi

maerean viva     După exact şase luni de când l-au numit în funcţia de viceprimar cu atribuţiuni de primar al municipiului Rădăuţi pe Tiberiu Maerean, membrii PSD au decis să-l schimbe din funcţie, pe motiv că nu relaţionează corespunzător cu personalul angajat al primăriei şi nici cu publicul.

Mai mult, pentru că Maerean “nu este suficient de flexibil în aplicarea legii”, social democraţii au hotărât: politic a fost numit, politic va fi demis.

Din acest motiv, consilierii locali s-au întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, pentru a decide soarta viceprimarului.

Prin vot secret, s-a hotărât, cu 16 voturi “pentru”, 2 voturi “împotrivă” şi o “abţinere”, schimbarea lui Maerean din funcţie.

O singura propunere de înlocuire a venit din partea participanţilor la vot: consilierul PSD, Simion Sticleţ.

Înainte de a începe procedura, tot prin vot secret, pentru alegerea noului viceprimar cu atribuţiuni de primar, Maerean s-a autopropus ca şi candidat.

Surpriza a venit la numărarea voturilor, Sticleţ având susţinerea a 8 colegi, iar Maerean fiind votat de 10 consilieri locali.

Deși concluzia a fost că Tiberiu Maerean a rămas în funcţie, imediat s-au auzit voci care au spus că  votul a fost ilegal.

Consilierul Nistor Tătar, care este şi preşedintele organizaţiei PSD Rădăuţi, a promis că, săptămâna viitoare, îl vor exclude pe Maerean din partid, ceea ce ar atrage după sine şi pierderea calităţii de consilier local.

Aşadar, Maerean rămâne, dar situaţia urmează să fie clarificată de Instituţia Prefectului.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments