full screen background image

Angajații de la “Termica” încă așteaptă o decizie din partea Guvernului

Termica 3     Conducerea Primăriei sucevene încă așteaptă o decizie, de la nivel central, pentru înființarea unui Serviciu sau a unei societăți comerciale care să preia angajații de la “Termica”.

Primarul Ion Lungu a declarat că solicitarea a fost înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale, la începutul lunii decembrie anul trecut, dar că, deocamdată, nu a fost primit nici un răspuns.

El a reamintit că cererea viza transferul a 157 de angajați de la societatea aflată în insolvență către municipalitate.

Lungu: “Nu ştim ce se va întâmpla cu societatea de transport şi distribuţie a energiei termice. Din păcate, nu am primit nici un răspuns de la Guvern. În data de 9 decembrie, a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice proiectul privind preluarea a 157 de salariaţi de la Termica în cadrul Primăriei Suceava. Nu am primit până acum vreun răspuns.

Primarul Sucevei are şi o variantă de rezervă.

Lungu: “Până una – alta, am prins în bugetul Primăriei, pe acest an, suma de 2,5 milioane de lei, capital social pentru înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare, în caz de nu ni se va permite angajarea celor de la Termica. Vreau să discut cu membrii Consiliului Local o strategie clară asupra termoficării sucevene.”

comments

comments