full screen background image

Incendiul de la Rozita, posibil cauzat de suprasolicitarea instalației electrice

roz1     Comisia care cercetează cauzele izbucnirii incendiului din centrul comercial “Rozita” nu a dat verdictul, dar principalul aspect avut în vedere vizează o defecțiune la instalația electrică, generată de suprasolicitare.

Varianta unei mâini criminale – avansată de administratorul Ștefan Corduş – nu a fost confirmată de cercetările Inspectoratului de Poliție și a celui pentru Situații de Urgență.

Controalele pompierilor au evidențiat nereguli grave pe linie PSI : standurile erau realizate din materiale uşor inflamabile, instalaţiile electrice erau exploatate cu defecţiuni şi improvizaţii, în apropierea mărfurilor şi ambalajelor se utilizau aeroterme cu incandescenţă, iar accesul la hidranţi era blocat prin depozitarea mărfurilor.

În ultimii 4 ani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dat amenzi, în valoare de 92.000 de lei, administratorului centrului.

Incendiul de luni dimineață a distrus în totalitate “Rozita”, o parte a plafonului prăbușindu-se.

Cea mai mare parte a mărfurilor aflate în cele 141 de standuri a ars sau a fost depreciată, pagubele ridicându-se la echivalentul a 2 milioane de euro.

comments

comments