Carne de porc va fi mai ieftină anul acesta de sărbători. Producătorii anunţă preţuri mai mici cu cel puţin 5 la sută faţă de anul trecut. O ultima soluţie aplicată de fermieri pentru a nu rămâne cu marfa pe stoc, în condiţiile în care piaţa este invadată de produse de import.
Fermierul vinde kilogramul de porc în viu cu 8 lei. Cât cerea şi anul trecut. Kilogramul de porc în viu costă între 8 şi 10 lei, în funcţie de producător. În magazine, carcasa se vinde între 15 şi 17 lei.
Deşi românii se aşteaptă scumpiri la carnea de porc în pragul sărbătorilor, producătorii asigură că nu vor ridica preţurile. Din contră, anunţă ieftiniri.
Fermierii spun că sunt nevoiţi să scadă preţurile din cauza concurenţei. Din cauza embargoului rusesc, piaţa românească este invadată de carne de porc din import care se vinde mult mai ieftin faţă de cea autohtonă.
Leave a Reply