full screen background image

Premierul promite pensii și salarii mai mari, din 2015

ponta     În apropierea alegerilor prezidenţiale, Guvernul lansează pe piaţă o serie de măsuri cu impact social major. Măsuri despre care susţine că ar fi negociate cu FMI şi ar putea intra în vigoare la începutul anului viitor. Printre acestea cap de afiş e deja electorata însă acum se promit si majorările salariale pentru bugetari, creşterea pensiei sociale sau creşterea indemnizaţiei pentru copil.

O măsură din setul lansat de Guvern în prag de alegeri prezidenţiale este reducerea CAS- ului, măsură menită să intre în vigoare la începutul lunii iulie. Însă premierul Victor Ponta nu pare aşa grăbit. Drept urmare scăderea CAS-ului cu cinci puncte procentuale este trimisă acum într-o “perioadă rezonabilă.”

Oferta electorală a lui Victor Ponta mai conţine printre altele majorări salariale pentru bugetari, care le sunt promise celor peste 1,2 milioane de români care lucrează la stat de la începutul anului viitor, scriu jurnaliştii de la Gândul.

Asta cu toate că recent ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că nivelul exact al creşterii, dacă va exista, ar urma să fie făcut public abia după plecarea misiunii FMI în România.

Guvernul promite mai mulţi bani şi pentru mame.

Plafonate în prezent la 3.400 de lei, indemnizaţiile de creştere a copilului ar putea reveni la 85% din venitul realizat de părinte. Însă nici acum nu se ştie cum va fi susţinută şi această măsură. Într-un comunicat de la Miniserul Muncii se arată doar că vor avea loc simulări ale costurilor pentru variantele avute în vedere

De asemenea, Guvernul promite că va acorda un ajutor special copiilor provenind din familii cu venituri reduse. Astfel, aceştia nu vor primi doar alocaţia de 42 de lei, ci şi o îndemnizaţie în plus. Vizaţi sunt copiii în ale căror familii venitul pe fiecare membru se situează în jurul sumei de 500 de lei pe lună.

Pe lista de promisiuni a guvernului sunt şi cele aproape jumătate de milion de persoane beneficiare ale pensiei sociale minime de 350 de lei, care ar putea fi mărită. Majorarea acestei indemnizaţiei sociale se află pe agenda de discuţii cu Ministerul Finanţelor, în prezent fiind analizat impactul bugetar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar