full screen background image

Măsuri dispuse după ce 17 asistaţi de la un centru de recuperare au ajuns la spital

Spitalul Judetean 22     Joi, 8 mai, în jurul orelelor 15:00, unul dintre beneficiarii Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Mitocu Dragomirnei a acuzat frisoane și scaun diareic.

A fost izolat și i s-a acordat primul ajutor (lichide și medicamente) și s-a luat măsura controlului sănătății și asupra celorlalți beneficiari.

Astfel au fost identificați, din cei 39 de asistați din cadrul CRRN, un număr de 13 beneficiari care acuzau febră, stări de amețeală, frisoane și scaune diareice.

Șeful de centru, Cristina Doroftei, fiind prezentă în centru, a luat măsura transportării acestora, cu mașinile proprii și din cadrul DGASPC Suceava, la Spitalul Județean Suceava, în jurul  orelor 19:00.

Între timp, au mai fost identificați doi asistați care acuzau aceleași probleme digestive, fiind și aceștia internați, în jurul orelor 22:00.

În tot acest timp, în cadrul centrului au fost luate măsuri de supraveghere permanentă a celorlalți beneficiari și de control asupra sănătății acestora, astfel încât, în jurul orelor 03:00 dimineața,b au mai fost internați încă doi beneficiari cu aceleași simptome.

În total, 19 beneficiari, din care 8 au fost externați în cursul zilei de astăzi, 9 mai.

Şeful Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, DAN IONUȚ ADOMNIȚEI, a dispus o serie de măsuri, în urma evenimentului:

1. Cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitar – Veterinare, în cursul dimineții de 9 mai, s-au luat probe de apă și alimente din cadrul centrului.

2. O echipă din cadrul DGASPC Suceava se află la centru pentru derularea anchetei interne.

3. A fost luată măsura interzicerii consumului de apă de la sursa curentă și înlocuirea, pe perioada anchetei cu apă plată atât pentru cosum cât și pentru producerea mâncării (la ambele centre).

4. S-a luat măsura  consumului de hrană dietetică pe perioada stabilită de medic și folosirea de produse neperisabile și sigure din punct de vedere al consumului.

5. Bolnavii care vor fi externați și se vor întoarce la centru, vor fi izolați de ceilalți asistați iar starea lor de sănătate va fi verificată la intervalul stabilit de medic.

6. Se instituie carantina pe perioada stabilită de organele abilitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar