După sărbătorile de Paşte, creşte numărul rebuturilor de sânge de la Centrul sucevean de Transfuzie Sanguină, deoarece, în multe cazuri, sângele donat nu poate fi utilizat fiindcă nu este corespunzător din punct de vedere calitativ.
Directorul centrului, Maria Pilat, spune că sângele este afectat, în primul rând, de consumul de alcool şi de alimentaţia grasă şi, apoi, de alte neajunsuri, cum ar fi infecţiile.
Ea face apel către donatori să nu se prezinte la Centrul de Transfuzii dacă au consumat cu o zi înainte mâncăruri grase sau băuturi alcoolice.
Trebuie să ştii că, în cazul rebuturilor, pierderea este de câteva sute de lei pe o recoltare, respectiv contravaloarea pungilor şi a reactivilor, la care se adaugă plata crematoriului, pentru arderea pungilor cu sânge depreciat.
Pentru ca donarea sa fie corespunzatoare calitativ, medicii recomandă ca în dimineaţa respectivă să se ia un mic dejun uşor, din care să fie exclusă cafeaua.
Leave a Reply