Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat ziariştilor biroul pe care l-a preluat, mărturisind că nu îi place acest birou şi că are o problemă, ca inginer constructor, cu calitatea clădirii Parlamentului, care lasă de dorit.
El a ţinut să menţioneze că, discutând despre Casa Poporului, este o clădire total nefuncţională.
Despre arhitectura clădirii, noul preşedinte al Senatului a afirmat că este vorba de un stil neoclasic, „complet nefiresc pentru sfârşitul secolului XX, când deja era o arhitectură modernă, funcţională” şi că stilul nu este concordant cu arhitectura şi stilul zilelor noastre.
Călin Popescu Tăriceanu a făcut referire şi la dimensiunile clădirii, care fac ca şi costurile de întreţinere ale acesteia să fie foarte mari.
Preşedintele Senatului a observat şi faptul că întreaga clădire este nefuncţională, deşi găzduieşte mult mai multe instituţii şi s-a găsit o utilizare cât de cât eficientă a acestui spaţiu imens.
„Numai strict cheltuielile cu întreţinerea clădirii, aşa cum este, nu sunt acoperite an de an şi de aceea clădirea este pe alocuri într-un stadiu de degradare avansat, care pe mine, personal, mă deranjează”, a continuat el.
Călin Popescu Tăriceanu a anunţat cu acest prilej că va solicita serviciilor Senatului ca împreună cu cele ale Camerei să facă un plan urgent de reparaţii pentru această clădire care are deja 25 de ani şi, dacă nu se fac aceste lucrări, se va degrada şi mai mult. El a adăugat că îl deranjează starea acestei clădiri tocmai din calitatea sa de inginer constructor şi de aceea nu poate fi indiferent la aceste aspecte.
Întrebat dacă există ceva ce îi place la biroul pe care l-a preluat de la fostul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, Tăriceanu a răspuns: “Nu. Nimic” şi a menţionat că nu a adus nimic în birou, doar iPad-ul.
Despre relaţia instituţională pe care o va avea cu şeful statului, Traian Băsescu, Tăriceanu a afirmat că aceasta este defnită clar de Constituţie şi de legile în vigoare şi nu are nimic în plus de adăugat.
Leave a Reply