full screen background image

Profesorii suceveni, nemulţumiţi de volumul mare de muncă

profesoriMembrii Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava sunt nemulţumiţi de volumul mare de muncă la care sunt supuşi şi de faptul că sunt obligaţi să lucreze în afara programului.

După cum transmite, printr-un comunicat de presă, preşedintele Alianţei, prof. Giani Leonte, nemulţumirile sunt determinate de faptul că volumul de muncă depus de cadrele didactice care participă la simulările probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2013-2014, este foarte mare şi nu este remunerat, în sensul că personalul didactic care predă disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat la clasele a XI-a şi a XII-a, sunt obligate să evalueze lucrările scrise ale elevilor, fără a fi plătite pentru această activitate.

“O altă nemulţumire este determinată de faptul că nu există o finalitate a acestor simulări, în condiţiile în care aceste lucrări scrise, deşi sunt corectate şi sunt notate de către evaluatori, nu au valoarea unei teze, nefiind trecute în catalog, astfel încât, elevii nu sunt interesaţi de rezultatele obţinute la acestea, ceea ce explică, în mare parte, eşecul simulărilor. Considerăm că ar trebui reanalizate aceste simulări ale evaluărilor naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a şi ale examenului de bacalaureat, astfel încât, notele obţinute la aceste simulări să fie trecute în catalog ca note de la teze, pentru disciplinele respective, numai în acest fel realizându-se cointeresarea elevilor pentru simulări, dar şi eficientizarea activităţii cadrelor didactice.”, se mai arată în comunicat.

O altă nemulţumire a personalului didactic este determinată de Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, anexe la O.M.E.N. nr. 3111/2014, în baza cărora aceştia sunt nevoiţi să participe în zilele de sâmbătă, între orele 08.00 – 13.00, la activităţile prevăzute în calendarul – Anexa nr. 1 la O.M.E.N. nr. 31 11/2014, fără a fi remuneraţi pentru activitatea depusă într-o zi de repaus săptămânal şi fără a se prevedea acordarea de timp liber corespunzător.

comments

comments




Leave a Reply

avatar