full screen background image

PDL va depune o moțiune simplă pe Legea descentralizării

descentralizare     PDL va semna o moțiune simplă pe Legea descentralizării, a anunțat, vineri, vicepreședintele PDL Ioan Oltean, menționând că nu s-au putut strânge semnăturile necesare pentru a fi depusă o moțiune de cenzură la această lege.

”În continuare, PDL va depune o moţiune simplă, pentru că nu am reuşit să depunem o moţiune de cenzură. UDMR, care este în coşul de susţinere a actualei puteri, a refuzat să semneze moţiunea de cenzură pe care noi am pregătit-o şi, neavând suficiente semnături, vom depune o moţiune simplă pe descentralizare. În acelaşi timp, în zilele următoare vom sesiza Curtea Constituţională pentru a analiza neconstituţionalitatea acestui act normativ. Este un act care nu realizează apropierea deciziei de cetăţean, ceea ce trebuie să se urmărească printr-un act normativ de o asemenea factură, ci doar face un transfer de sarcini de la ministru la preşedintele consiliului judeţean, reuşind în felul acesta să întărească şi mai mult poziţia preşedinţilor de consilii judeţene”, a declarat Oltean.

Liderul democrat-liberal a explicat că PDL realizează singura opoziție din Parlament și că astfel nu s-a reușit adunarea semnăturilor necesare.

“Nu cred că este un eşec al opoziţiei, pentru că opoziţia constă doar în prezenţa în Parlament a PDL, care are 17 procente. Ori celelalte partide aflate în aşa-zisă opoziţie… UDMR este deja în sânul lui Avram şi a fost întotdeauna în sânul lui Avram. PP-DD este un partid-nişă al PSD – de altfel, în proporţie de 60% el este deja cu arme şi bagaje în PSD, parlamentarii pepededişti au plecat spre forţa conducătoare. Era clar şi noi de la început am fost conştienţi că şansele de a depune o moţiune de cenzură sunt minime, dar ne-am simţit obligaţi să conştientizăm şi să apelăm la toate partidele care se autointitulează, când au ocazia, ca partide de opoziţie, să le conştientizăm de necesitatea unei acţiuni comune. Din păcate, am realizat ceea ce din păcate ştiam. A fost o încercare nereuşită şi aproape imposibilă realizată de către PDL, aceea de a depune o moţiune de cenzură”, a mai explicat Oltean.

comments

comments




Leave a Reply

avatar