Sucevenii sunt avertizaţi să verifice carnea pe care o vor consuma de sărbători sau să o cumpere din locuri amenajate.
Şeful instituţiei, Ludovic Abiţei, declară că produsele din carne de porc trebuie cumpărate din unităţi autorizate, deoarece aceasta este supusă examenului pentru depistarea trichinelozei.Pentru mai multă siguranţă se recomandă verificarea certificatului sanitar-veterinar de transport şi ştampila cu marca de sănătate proprie unităţii de sacrificare.
“Să se consume, carne şi produse din carne numai din locuri verificate sanitar- veterinar, deci din magazinele autorizate. Dacă se cumpără un animal, de la particular tot, trebuie verificat sanitar-veterinar. “
Controale asemănătoare vor fi derulate şi de inspectorii sanitari veterinari, care recomandă ţăranilor să folosească – pistoale cu glonţ captiv, asomatoarele, care aduc porcul în stare de inconştienţă.Prin asomare, porcii sunt mai puţin stresaţi, iar carnea lor “va fi mai fragedă şi mai gustoasă”
Home Știri Direcţia de Sănătate Publică va verifica în următoarea perioadă persoanele care comercializează carne de porc înaintea Crăciunului
Direcţia de Sănătate Publică va verifica în următoarea perioadă persoanele care comercializează carne de porc înaintea Crăciunului
dec. 14, 2012
Articolul anteriorNoul Parlament va fi convocat cel mai probabil pe 19 decembrie
Articolul următorFoştii proprietari din Basarabia, Bucovina de Nord,Ţinutul Herţa şi Bulgaria au de primit despăgubiri şi compensaţii pentru bunurile sechestrate în timpul războiului
Leave a Reply