full screen background image

“Batem Toba pentru Autostrada A8” la Iaşi

Sâmbătă, pe 5 octombrie, de la ora 13, Asociația “Moldova Vrea Autostradă” (MVA) organizează, în Piața Unirii, evenimentul “Batem Toba pentru Autostrada A8”.

Prin acesta se dorește să atragă atenția asupra nevoii de realizarea a Autostrăzii A8 (Iași – Tg Mureș – Ungheni).

Prin cele 14 tobe, membrii asociației MVA vor încerca să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța acestui proiect de infrastructură și să transmită un mesaj clar către autorități cu privire la necesitatea accelerării lucrărilor.

În același timp, se vor strânge de semnături pentru susținerea construcției autostrăzii și crearea de puncte de dialog, unde cetățenii vor putea veni cu propuneri de soluții pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune.

“Ne dorim ca acest eveniment să fie un semnal clar pentru autorități, dar și o oportunitate de a aduce comunitatea împreună, într-un gest de solidaritate pentru viitorul nostru comun. Sunetul tobelor va reprezenta vocea cetățenilor care cer drumuri mai sigure și o infrastructură modernă, pe măsura nevoilor Moldovei”, spun reprezentanții MVA.

Proiectul Asociației “Moldova Vrea Autostradă”, cu titlul “Ritmuri Civice: tobe și dialog pentru guvernare participativă inovativă”, este finanțat de Municipiul Iași, în cadrul apelului din anul 2024 pentru finanțarea proiectelor societății civile din Iași.

“Nu mai sta pe margine! Venim cu toții să arătăm că suntem uniți, hotărâți și pregătiți să facem presiune pentru ceea ce ni se cuvine. Fără autostrăzi, Moldova rămâne izolată! Moldova nu va fi lăsată în urmă!”, transmit organizatorii manifestării.

comments

comments