full screen background image

Început de nou an universitar la Suceava

Peste 11.000 de studenți au început astăzi un nou an universitar la cele 11 facultăți ale Universității Ștefan cel Mare Suceava.

La ședința festivă au participat cadre didactice, studenți, oficialități locale și județene, precum și campioana olimpică și mondială la canotaj ANCUȚA BODNAR, care a transmis tinerilor un mesaj motivațional.

Rectorul MIHAI DIMIAN i-a invitat pe studenți – printre care 4.820 boboci – să se acomodeze cât mai repede cu cerințele studiului academic, astfel încât să realizeze cariere de succes.

El a precizat că sistemul educațional de la USV se bazează pe activitatea a 405 cadre didactice titulare și a peste 100 de colaboratori, care au la dispoziție o bază materială modernă.

 

MIHAI DIMIAN a mai adăugat că universitatea suceveană își va desfășura activitatea, în următorii ani, sub sloganul USV 4.0 – continuitate și transformare, adaptată celei de-a patra revoluții industriale.

Astăzi a avut loc și ședința festivă a Facultății de Medicină și Științe Biologice, recent acreditată de Ministerul Educației.

Cei 900 de studenți au la dispoziție 27 de săli de curs și laboratoare, precum și un parteneriat în derulare cu Spitalul Clinic Județean Suceava.

Decanul MIHAI COVAȘĂ a menționat că resursa umană a facultății este constituită din 130 de cadre didactice titulare și asociate.

 

 

comments

comments