full screen background image

Basmaventura, eveniment pentru copiii din Iaşi

Cinci scriitoare de basm își dau întâlnire cu copiii la Iași.

Între 29 septembrie și 3 octombrie va fi organizat evenimentul BASMAVENTURA.

Maratonul cultural dedicat piticilor va fi plasat la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul”, în șase școli din Iași, în Librăriile Cărturești și la Muzeul „Vasile Pogor”.

Adina Rosetti, Andreea Iatagan, Luminița Corneanu, Iulia Iordan și Victoria Pătrașcu sunt cele cinci autoare care vor fi prezente alături de copii la atelierele creative propuse la acest eveniment.

Pe lângă aceste ateliere, participanții pot asculta și lecturi publice în Cărturești Palas Mall și la Muzeul „Vasile Pogor”, și lecturi performative pe scena Teatrului „Luceafărul”.

În cadrul evenimentului va fi organizat și un concurs de creație pentru copii.

Concursul național de scriere creativă „Intră în basm”, în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași și Librăriile Cărturești îi va provoca pe copii la a arunca personajele cunoscute din povești în noi aventuri de basm.

Evenimentul BASMAVENTURA este un proiect organizat de Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți din România – „De Basm”. Această manifestare este dedicată copiilor, scriitorilor, actorilor, librarilor, părinților și educatorilor.

comments

comments