full screen background image

80% dintre pensiile din Suceava au crescut în urma recalculării

În urma recalculării pensiilor, în județul Suceava au crescut 80 % dintre pensii.

După 15 august, pe măsura primirii deciziilor de recalculare, în medie 150 pensionari s-au prezentat zilnic la Casa Judeţeană de Pensii Suceava pentru a cere lămuriri sau a face sesizări.

Directorul instituției, CONSTANTIN BOLIACU, a precizat că – dat fiind acest aflux – a fost alocat personal suplimentar care să stea de vorbă cu oamenii veniţi la ghişee, însă reclamaţiile pot fi trimise şi prin poşta electronică. BOLIACU nu a exclus nici apariţia eventualelor erori informatice sau umane, în judeţul Suceava fiind recalculate 134.720 pensii.

„Există dosare şi cu 12 decizii, iar dacă una a fost incorectă, la fel este şi rezultatul final” a spus el.

Directorul Casei de Pensii Suceava a mai arătat că pensionarii cei mai avantajați au fost cei “cu mulţi ani de muncă efectiv lucraţi, fără facilităţi sau grupe de muncă”.

Începând cu 1 octombrie, pragul până la care pensiile nu vor fi impozitate va creşte de la 2 mii la 3 mii lei. În această situaţie se află aproximativ 36 mii pensionari din judeţul Suceava.

Citește și: https://vivafm.ro/2024/09/02/victorie-pentru-csu-suceava-in-liga-nationala-la-handbal/

Vizitează și: Site-ul oficial al Casei Judetene de Pensii Suceava :: Informatii sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale (cjpsv.ro)

comments

comments