full screen background image

Mobilier nou și echipamente IT în școlile din Piatra Neamţ

Primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a semnat, recent, contractele pentru dotarea cu mobilier nou și echipamente IT în școlile din municipiu.

Din toamnă, elevii care învață în 21 de unități școlare și Palatul Copiilor vor beneficia de o bază materială adaptată condițiilor cerute la nivelul acestor ani.

Valoarea proiectului finanțat din fonduri europene PNRR se ridică la aproape 40 de milioane de lei, una dintre cele mai valoroase investiții realizate în ultimii ani.

Conform contractelor, în unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal va ajunge mobilierul pentru sălile de clasă: bănci, catedre, scaune și dulapuri.

Una din priorități este ca, până la debutul anului școlar, mobilierul să fie instalat la Școlile gimnaziale numerele 5 și 8, care au fost reabilitate în întregime prin proiectele cu fonduri europene implementate de Primărie.

De asemenea, au fost semnate și contractele de furnizare a echipamentului IT și software.

„Prin toate investițiile pe care le-am realizat în infrastructura școlară, cred că am eliminat și toate motivele invocate pentru constituirea acelor fonduri ale clasei sau ale școlii, la care erau îndemnați să contribuie periodic părinții elevilor” a declarat Carabelea.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/08/12/campanie-de-sterilizare-gratuita-pentru-caini-in-piatra-neamt/

comments

comments