full screen background image

Plan pentru diminuarea efectelor caniculei în Iaşi

Întrucât temperaturile sunt în creștere în această perioadă spre pragul de caniculă și disconfort termic ridicat, primarul Mihai Chirica a dispus Comitetului Local pentru Situații de Urgență să aplice imediat planul de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de vremea caniculară asupra populaţiei.

Acest plan de măsuri a fost actualizat în cursul săptămânii trecute.

Totodată, edilul-șef a cerut direcțiilor și societăților comerciale subordonate să completeze acest plan cu unele măsuri punctuale pe care să le aplice de urgență.

Astfel, Direcţia de Asistenţă Socială identifică și monitorizează telefonic persoanele defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de caniculă.

Primăria Municipiului Iași va încheia un protocol de colaborare cu Crucea Roșie – Filiala Iași și va înființa puncte de prim-ajutor în cele cinci centre de cartier (Păcurari, Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun și Frumoasa).

În perioadele de cod portocaliu / roșu Direcția de Sănătate Publică Iași va asigura cadre medicale specializate în centrele de cartier și în alte puncte de prim ajutor din oraș.

De asemenea, Primăria Municipiului Iași a solicitat Colegiului Farmaciștilor – Filiala Iași sprijin pentru ca în perioadele caniculare farmaciile din oraș să permită accesul persoanelor pentru a beneficia de instalațiile de aer condiționat, apă potabilă și, eventual, acordarea primului ajutor.

O solicitare similară a fost adresată supermarketurilor din municipiu.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/06/19/masuri-pentru-diminuarea-efectelor-caniculei/

comments

comments