full screen background image

Carreras sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţarea fundaţiei sale printr-un documentar emoţionant

Jose Carreras     Tenorul José Carreras, care va susţine în decembrie un concert la Bucureşti, sărbătoreşte zilele acestea 25 de ani de la înfiinţarea fundaţiei sale, motiv pentru care artistul şi echipa sa au lansat un documentar emoţionant şi combativ – “La Fleur. Josép Carreras and the fight against leukaemia”.
José Carreras este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Internaţionale José Carreras pentru lupta impotriva leucemiei, înfiinţată în 1988, dupa recuperarea sa aproape miraculoasă din cumplita boala. Puţină lume ştie însă că artistul a învins această boala cu ajutorul altui tenor celebru, Placido Domingo.
În vara lui 1987, din cauza leucemiei, José a renunţat la activitatea scenică, medicii dându-i doar 10% şanse de supravieţuire. După transplantul de măduvă efectuat în SUA, artistul a revenit la Barcelona. În acea perioadă, tratamentele costisitoare, dar şi desele călătorii făcute în SUA i-au secătuit mare parte din avere. În ajutorul său a sărit însă o fundaţie din Madrid, care oferea suport financiar suferinzilor de leucemie. Graţie acestui ajutor, José s-a vindecat. Câţiva ani mai târziu a aflat că în spatele acelei fundaţii era nimeni altul decat “duşmanul” său de moarte, Placido Domingo.

comments

comments




Leave a Reply

avatar