full screen background image

Nemţenii trebuie să curețe zăpada de pe trotuare

În contextul condițiilor meteorologice nefavorabile și a precipitațiilor abundente anunțate pentru săptămâna în curs, Poliția Locală Piatra Neamț vine cu o solicitare către locuitorii municipiului.

Aceștia sunt îndemnați să curețe zăpada și gheața de pe trotuarele și din imediata proximitate a spațiilor de desfășurare a activităților economice sau comerciale.

Conform legii atât persoanele fizice, cât și cele juridice și asociațiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea, precum și de pe locurile de parcare pe care le utilizează.

De asemenea, zăpada rezultată în urma curățării trebuie depozitată la o distanță de 30 de centimetri de bordura carosabilului.

În cazul imobilelor cu activități comerciale, responsabilitatea curățării revine acestora, iar aruncarea zăpezii din curți pe străzi sau trotuare nu este permisă conform regulamentului.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea îndepărtării țurțurilor de pe streașină în condiții de siguranță.

Această atenționare are drept scop garantarea siguranței publice și prevenirea incidentelor în perioadele cu condiții meteorologice dificile.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/10/18-scoli-redeschise-in-judetul-neamt/

comments

comments