full screen background image

Personalul medical care a fost în tură când a murit Alexandra a fost suspendat

În urma anchetei interne demarate după decesul mamei de 25 de ani, Conducerea Spitalului Județean Botoșani a decis suspendarea activității personalului medical din cadrul secției Obstetrică-Ginecologie 1, care a fost in tură în noaptea de joi spre vineri.
Tot ca ca urmare a rezultatelor preliminare ale anchetei interne, conducerea unității medicale a dispus un audit medical extern care sa evalueze cu celeritate activitatea și procedurile medicale aplicate în cadrul Secției Exterioare Obstetrica-Ginecologie

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani:

Au fost puse la dispoziția organelor de anchetă toate înscrisurile medicale existente la nivelul secție și au fost sesizate Comisia de disciplina și Consiliul etic al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani pentru elucidarea cazului. Deasemeni, un Raport cu rezultatele preliminare ale anchetei în desfășurare a fost înaintat atât Colegiului Medicilor Botosani și Ordinului Asistenților Medicali (OAMGMAMR) Filiala Botoșani, dar și Ministerului Sănătății, pentru luarea de măsuri pe linie profesională.

Protest în stradă și în online

Societatea civilă s-a mobilizat pe rețelele de socializare. Sute de oameni, părinții cu copii, tineri, au protestat în fața maternității  cerând “dreptate pentru Alexandra” și demisia cadrelor medicale.

Tânara, care mai avea acasă 3 copii, a fost adusă joi noaptea la spital cu ambulanța și a decedat vineri dimineață, în urma unor complicații.

Pe parcursul nopții, sfâșiată de dureri cumplite, Alexandra a conversat cu soțul său prin mesaje, pe care acesta le-a făcut publice și car arată cât de mult s-a chinuit tânăra mamă și cu câtă disperare a cerut sprijinul medicilor, fără a-l primi.

Familia acuză medicii că au lăsat-o pe tânăra mamă sa aștepte medicul curant, până când a fost prea târziu.

Oamenii au aprins candele la poarta unităţii medicale pentru mama de 25 de ani, care a murit în spital. Astăzi, la ora 17.00, vor face același lucru în fața Palatului Administrativ.

Conducerea Spitalului și Direcția de Sănătate Publică desfășoară anchete pentru a stabili dacă medicii au respectat protocoalele, iar Inspectoratul Județean de Poliție a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IJP Botoșani:

Alexandra a fost condusă, astăzi, pe ultimul drum. A lăsat în urmă trei copii de 1, 4 și 6 ani.

comments

comments