full screen background image

Tabără de arte vizuale la Ipotești. Studenți acasă la Eminescu

Tabăra de arte vizuale se  desfășoară în perioada 22-28 august la  Memorialul Ipotești- Centrul Național de Studii “Mihai Eminescu”.
În cadrul atelierelor și workshopurilor, studenți din Chișinău și Iași, coordonați de pictorii Constantin Tudor (Iași) și Liviu Șoptelea (Botoșani), se apleacă asupra operei eminesciene sub aspectul ei cromatic.

 

Pornind de la versuri reprezentative, de la identificarea lexemelor cromatice, participanții la atelierele din cadrul Taberei de arte vizuale de la Ipotești vor transpune în pictură imaginile poetice eminesciene. De la forța de sugestie a cuvintelor, paleta de simboluri, metafore, comparații și epitete cromatice, sugerate prin prisma cuvântului,  tinerii pictori vor folosi  îmbinarea culorilor, formelor, nuanțelor și contrastelor pentru a  transpune ideea poetică.

Profesorul Constantin Tudor:

Prin acest proiect, organizatorii își propun să pună bazele unei colaborări de durată cu facultățile de profil din țară și de peste hotare.

La finalul taberei, lucrările vor fi donate Memorialului, nu înainte de a fi reunite într-o expoziție care va fi amenajată în Sala Horia Bernea.

Vă recomandăm să citiți și:

Actorii botoșăneni pe scena Festivalului Internațional de Arte din Polonia

comments

comments