Doi soți, de 60 respectiv 64 ani, din municipiul Dorohoi, au fost scoși astăzi de pompieri din beciul casei, în stare de semiconștiență. Cel mai probabil, s-au intoxicat cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, spun pompierii care s-au deplasat la fața locului în urma unui apel. Cei doi au fost preluați de echipajul SAJ și SMURD, care le-au administrat oxigen și i-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă: – nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise; – nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare; – anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere; – verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen; – sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice. – nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră; – sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.
Botosani – ȘTIRILE VIVA FM
Articolul anteriorPremierul Ludovic Orban îşi reia activitatea la Palatul Victoria. Al doilea test pentru COVID-19 a ieşit negativ
Articolul următorCoronavirus Suceava: 634 de cazuri în evoluție. Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 0.83 la mia de locuitori