full screen background image

“Idei și Oameni” cu Ioana Chicet Macoveiciuc – Prinţesa Urbană

Una dintre cele mai populare bloggeriţe. La fel ca în poveşti, Ioana Chicet Macoveiciuc – Prinţesa Urbană, mamă, este o figură extrem de cunoscută în domeniul parenting.

Mii de mame îi scriu, îi citesc postările şi îi cer sfaturi. Cum s-a transformat Ioana Chicet Macoveiciuc în Prinţesă Urbană marcă înregistrată, urmărită zilnic de o comunitate mare, şi cum trăieşte de fapt o prinţesă, aflăm chiar de la ea în emisiunea Idei și Oameni.

Iulia Sîrghi-Covalciuc: Cum putem gestiona mai bine crizele de furie ale copiilor ?
„Trebuie să înțelegi de ce reacționezi cu nervi la o situație, dacă ar fi altcineva decât copilul tău, tu ai reacționa cu compasiune, iar când copilul tău plânge și se tăvălește, tu reacționezi cu furie. Aici nu te ajută un manual despre cum manevrezi copilul, pentru că tu ai de gestionat o emoție a ta care este prea puternică și care nu te lasă să aplici nicio strategie, ai nevoie de te întorci în trecutul tău și să vezi de unde vine toată furia asta” a spus Ioana Chicet Macoveiciuc.

Iulia Sîrghi-Covalciuc: Cum putem să îi împrietenim pe cei mici cu mediul spitalicesc ?
„E foarte important să nu îi mințim pe copii, o să observe și ei că îi doare și o să zică mama mă minte, medicii mă mint, ei toți nu sunt de încredere și la următoarea vizită o să fie panică și mai mare, e important să facem din tot o poveste : acul e un tunel din care iese sângele, sângele merge la laborator, iar medicul e ca un detectiv și copilul înțelege” a menționat Ioana Chicet Macoveiciuc.

Ascultați interviul integral cu Iulia Sîrghi-Covalciuc și Ioana Chicet Macoveiciuc – Prinţesa Urbană, mai jos:

 

 

 

comments

comments