full screen background image

“Ora de sport” cu Bogdan Roșcăneanu, antrenorul secției de atletism de la CSȘ Rădăuţi

Vineri 12 iunie, în studioul VIVA FM RĂDĂUȚI, invitatul emisiunii “Ora de sport” a fost Bogdan Roșcăneanu, antrenorul secției de atletism de la CSȘ RĂDĂUȚI.

Ca toate sporturile, și atletismul a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus, toate concursurile la care trebuiau să participe tinerii atleți rădăuțeni fiind anulate sau amânate pentru alte date care vor fi comunicate.

Prof. Roșcăneanu a ținut legătura permanent cu elevii săi, le-a făcut fiecăruia program individual de pregătire, având și un program pe wats app prin care monitoriza timpii obținuți de către atleții pe care îi pregătește, aceștia antrenându-se fiecare pe cont propriu, în localitățile în care locuiesc.

Cei care locuiesc în Rădăuți s-au pregătit individual la Stadionul Municipal sub supravegherea domnului antrenor, în unele localități din apropiere antrenorul deplasându-se cu declarația pe proprie răspundere la el să monitorizeze și pregătirea celorlalți sportivi.

El are o colaborare foarte bună cu ceilalți profesori de sport din zona Rădăuțiului, care i-au recomandat mereu sportivi ce pot face performanță în atletism.

Rusu Andrei, Pascal Diana, Ihnatiuc Andrei, Cardei Alex, Calancea Daniel, Perdei Constantin, Perdei Alexandru, Marocico Maria și Marocico Ionela sunt atleți de mare perspectivă, unii dintre ei confirmând deja pe plan național. Cu acești atleți și cu alți copii care vin din urmă domnul profesor speră să mențină atletismul rădăuțean în prim plan și să poată cuceri măcar o medalie la viitoarele campionate naționale.

O problemă stringentă este faptul că CSȘ-urile nu pot participa la competiţii oficiale deoarece aparţin de Ministerul Educației Naționale, iar elevii nu au voie deocamdată să participe la competiții sportive, dar se speră într-o bună colaborare între Ministerul Sporturilor, Ministerul Educaţiei și Federația Română de Atletism, deoarece 70% dintre sportivii participanți aparțin LPS-urilor și CSȘ-urilor.

Dacă acești copii nu ar avea voie să participe, atunci ar fi competiții mediocre, cu sportivi puțini.

Având susținere necondiționată din partea conducerii CSȘ RĂDĂUȚI antrenorul secției de de atletism al acestui club speră să poată participa la campionatul balcanic care va avea loc în toamnă și la campionatele naționale din luna august, în acest moment tinerii atleți rădăuțeni putându-se antrena în condiții normale.

comments

comments