full screen background image

AUDIO. Cosette Chichirău, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Iași, în direct la #DiminețiAnimate

Marți, 23 iunie, la #DiminețiAnimate cu Andrei Giurgia, am stat de vorbă cu Cosette Chichirău, candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Iași. Am discutat despre ultimele decizii luate la nivel de alianță, dar și despre planurile următoare.

Filialele ieşene USR şi PLUS au finalizat negocierile pentru desemnarea candidaţilor comuni ai Alianţei la Primăria municipiului Iaşi şi la şefia Consiliul Judeţean.

Candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Iași rămâne liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, în timp ce la preşedinţia Consiliului Judeţean va candida deputatul Marius Bodea, fost lider al organizaţiei municipale PNL.

Detalii pe subiect ne-a dat chiar candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Iași, Cosette Chichirău. Despre negocierile avute cu Marius Bodea, Cosette Chichirău spune că au fost dificile și intense. „După ce Mihai Chirica a intrat în PNL, Marius Bodea și încă câțiva oameni de acolo sunt practic cam tot ce a mai rămas din PNL Iași. Așa că avem de fapt patru forțe politice pe dreapta, patru forțe corecte și cinstite, care pot  face o alianță: USR, PLUS, Mariu Bodea (cam tot ce a mai rămas din PNL Iași) și Împreună pentru Moldova. În ultimele cinci luni, negocierile au fost intense, dar am reușit un prim pas în coalizarea tuturor forțelor curate din Iași, urmând să discutăm și cu cei de la Împreună pentru Moldova, să facem practic și al doilea pas în această alianță”, a spus Cosette Chichirău la VIVA FM Iași.

Aceasta a vorbit și despre campania electorală a contracadidaților, dar și despre cum ar trebui să voteze ieșenii. „Alegerea va fi simplă. Dacă vrem să rămânem în trecut, să batem pasul pe loc, mergem cu Mihai Chirica și lăsăm Iașul în continuare pe mâna intereselor imobiliare. Dacă vrem să facem un pas în viitor, cu o echipă de oameni care au demonstrat ceva în mediul privat, nu pe partide și pe banii statului, mergem pe varianta USR-PLUS. Campania va fi puțin atipică din cauza pandemiei. Vom merge foarte mult pe online. Aici noi avem un avantaj. Facem campanii online de când ne-am născut, din 2016”, mai spune Cosette Chichirău.

Întreaga discuție poate fi ascultată aici:

comments

comments