full screen background image

„Ziua Mondială a Diabetului” va fi sărbătorită mâine şi la Suceava

Sloganul internaţional al zilei este: „Educaţie şi prevenţie în diabet” şi reprezintă conţinutul tematic al unei campanii demarată în 2009 şi care va dura până în anul 2013.
Mai multe ne-a spus Directorul Adjuct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu:În data de 14 noiembrie la sediul DSP Suceava se va desfăşura o acţiune ce va marca Ziua Mondială a Diabetului zaharat. Împreună cu Secşia de Diabet de la Spitalul Judeţean Suceava vom organiza această acţiune ţi invităm să participe populaţia din municipu care nu se ştie bolnavă de diabet. Vom testa glicemia,colesterolul, vom măsura tensiunea arterială şi greutatea, iar persoanele investigate vor fi consiliate de medicii diabetologi prezenţi la acestă acţiune. Acţiunea noastră se înscrie în contextul unei campanii mondiale ce marchează acestă zi. Sloganul sub care noi ne desfăşurăm aceste acţiuni este unul foaret generos şi anume Diabetul-cheia este profilaxia.Şi într-adevăr de câţiva ani ne-am orientat pe aceste acţiuni de preveţie , de educare a populaţie pentru un stil de viaţă sănătos. La nivelul judeţului Suceava ca şi la nivel naţional putem să spunem că se înregistrează o adevărată epidemie de diabet zaharat.este o problemă de sănătate publică la care noi trebuie să răspundem tocmai prin organizarea unor acţiuni care să conştientizeze atît populaţia generală cât şi personalul medical despre gravitatea şi existenţă acestei probleme.”

La nivelul judetului Suceava, anual sunt luaţi in evidenta aproximativ de 1750 de cazuri noi de diabet zaharat.In primele 9 luni ale anului 2012 au fost diagnosticate  1.400  de cazuri noi. În evidentele cabinetelor de specialitate  la nivel judeţean figureaza un numar total de peste  22.300 bolnavi din care 15% insulinodependenti.
La sediul DSP Suceava se va organiza mâine între orele  10-14 o   testare gratuită pentru depistarea diabetului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar