În anul Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara, Muzeul de Istorie din Suceava prezintă, în perioada 3-15 mai, expoziția temporară “Presa din Bucovina 1840-2018”, reprezentând evoluția presei din Bucovina, de la apariția primelor Calendare, imediat după ocuparea acestui teritoriu de către Imperiul Habsburgic, până la presa de astăzi.
Expoziția este organizată de către Secția de Istorie în colaborare cu Secția Memoriale a Muzeului Bucovinei (Colecțiile Periodice, Leca Morariu, Ion Vicoveanu, Simion Florea Marian) și cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” (Colecția Periodice).
Printre ziarele care vor putea fi văzute, se numără gazeta Bucovina, publicația revoluției române de la 1848, înființată de către frații Alexandru și Gheorghe Hurmuzachi, Revista Politică, prima gazetă românească apărută la Suceava în perioada mai 1886-1 aprilie 1891, ziarul reprezentativ al românilor bucovineni pentru această perioadă, Revista Bucovinei, care apare încă din 1916, reușind să reunească în jurul ei intelectualitatea română din Bucovina după izbucnirea primului război mondial, luptând pentru realizarea idealului național și unirea tuturor provinciilor istorice românești, Glasul Bucovinei, publicație care a militat pentru unirea politică a tuturor românilor, dar și numeroase alte ziare și reviste, în limba română și în limba germană, apărute la Cernăuți, Suceava, Rădăuți, Siret, Câmpulung Moldovenesc.
Expoziția va fi vernisată în ziua de 3 mai, când se sărbătoreșete ziua Mondială a Libertății de exprimare a presei, de la ora 18.
Evenimentul este inclus în calendarul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.