full screen background image

Începând de astăzi, sucevenii își pot plăti impozitele și taxele locale

Sucevenii își vor putea plăti impozitele și taxele locale cu începere de luni, 8 ianuarie.

În aceste zile se actualizează programele informatice, pentru ca totul să decurgă normal de săptămâna viitoare.

Până pe 31 martie beneficiați de bonificația de 10 % dacă achitați în totalitate impozitele pe clădiri, terenuri și mașini.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că sucevenii vor plăti, în acest an, taxe și impozite locale majorate, în medie, cu 19%, modificarea fiind impusă de reducerea impozitului pe venit anunțată de Guvern.

Lungu a anunţat că, în cifre absolute, impozitul pentru o garsonieră creşte cu 16 lei, pentru un apartament cu două camere cu 28 de lei, pentru unul cu 3 camere cu 41 de lei, în timp ce proprietarul unui apartament cu 4 camere va plăti cu 47 de lei mai mult.

De asemenea, plata pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea într-un apartament va creşte de la 80 de lei, la 200 de lei.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, precizează că taxele și impozitele se pot plăti la casieriile primăriei, între orele 8-14, în conturile de trezorerie ale instituției sau online, după ce vă înregistrați, urmând pașii de mai jos:
http://primariasv.ro/…/sucea…/portal.nsf/AllByUNID/000093C2…

Totodată, se pot achita prin intermediul www.ghiseul.ro.

“Lucrările din municipiu se fac în funcție de încasările bugetare, iar bugetul aferent investițiilor din acest an va fi direct influențat de procentul acestor încasări.”, a mai spus Harşovschi.

Nu toți primarii din județul Suceava sunt dispuși să mărească impozitele și taxele locale, anul viitor.

Primarii municipiilor Fălticeni și Rădăuți, CĂTĂLIN COMAN, respectiv NISTOR TĂTAR, au spus că nu vor fi operate alte majorări decât cele stabilite prin Codul Fiscal.

comments

comments